<![CDATA[OLO DESIGN - Ajatelmia]]>Mon, 23 Oct 2023 04:32:08 +0300Weebly<![CDATA[Hyvää ja kaunista]]>Thu, 30 Jul 2020 09:58:15 GMThttp://olodesign.fi/ajatelmia/hyvaa-ja-kaunistaKeväinen vieras, jonka tuloon ei juuri kukaan osannut varautua. Se tuli puskista ja ihan pyytämättä; toi vielä mukanaan hankaluuksia ja haasteita. Arki, jonka läpi niin usein kahlaamme viikonloppua odotellen, muutti yllättäen muotoaan. Rutiinit, nuo ihmisten julkisesti vihaamat ja salaisesti rakastamat arjen sulostuttajat, lakkasivat hetkeksi olemasta.  Tutun ja turvallisen tilalle asteli pääosan esittäjä, epävarmuus, katsellen ylväänä ympärilleen rajoja kaihtamatta ja käytöstavoista piittamatta.

Hiljaa ja pyytämättä, kaiken epävarmuuden keskellä, luonto avasi nuppunsa keväälle ja antautui täydellä loistollaan kesän syleilyyn. Meren aallot silittelivät rantakallioita ja kiviä, niin kuin ne ovat tehneet vuosituhansien ajan. Saimme tuntea auringon lämmön ja lempeän kesätuulen. Lintujen laulu, sadepisaroiden ropina. Kesäkuun vaaleat yöt, tyyni veden pinta; heinäkuun viipyilevä, raukea tunnelma. Pimenevät loppukesän illat ja kaukaisten tähtien kirkastama taivas. Rakkaat läheiset ja ystävät, jaetut yhteiset hetket - kaikki tämä loputon kauneus, miten se lämmittääkään sydäntä.  Hyvää ja kaunista, sitähän elämä kuitenkin on kaiken pintakuohunnan alla. Hiljaa ja pyytämättä.]]>
<![CDATA[Miksi hengittämistä pitäisi opetella? Kaikkihan sen jo osaa...]]>Thu, 17 May 2018 09:00:22 GMThttp://olodesign.fi/ajatelmia/miksi-hengittamista-pitaisi-opetella-kaikkihan-sen-jo-osaaHengitys vaikuttaa keskushermoston toimintaan ja säätelee kehon ja mielen tasapainoa. Kiireen keskellä, elämää suorittaessa hengitys jää usein katvealueelle. Muutumme vuosien saatossa huomaamatta koviksi ja kireiksi, luonnollinen elinvoima heikkenee, kun omat valintamme vievät meitä pois elimistölle luontaisesta tasapainosta. Koskaan ei ole liian myöhäistä muuttaa toimintatapoja ja opetella elämään kehon syvää viisautta kuunnellen ja itseään lempeämmin kohdellen. ​]]><![CDATA[Lempeä ystäväni]]>Wed, 16 May 2018 17:24:39 GMThttp://olodesign.fi/ajatelmia/ainutlaatuinen-ystavaniYksi, ainutlaatuinen elämä.
Silmänräpäyksiä, tunteja, päiviä, viikkoja, vuosia, vuosikymmeniä.
Lukemattomia hengenvetoja, höyhenenkevyitä henkäyksiä;
raskaita huokauksia, henkeäsalpaavia hetkiä.
Tunteita, jotka eivät koskaan unohdu.
Onnenpisaroita, ilon ja surun kyyneleitä.
Kohtaamisia, luopumisia, lämpimiä läikähdyksiä sydämessä.
Hengitys on kantanut kaiken läpi pitäen hellästi otteessaan.
Silloinkin kun sitä ei huomannut.]]>